Temné fantasy o telepatce Magnólii

Ráda bych vám představila knihu Drak bere vše od autorky Haniny Veselé. Knihu žánru fantasy, která je plná magie, ale i silných emocí. Jedná se o jeden z volně navazujících příběhů o telepatce Magnólii, zasazeného do mytického města Thurg kolem roku 843.


Anontace:
Magnólie – telepatka, pro niž špinavá tajemství druhých nejsou žádné tabu. Plní delikátní úkoly pro různé pány a hojnými doušky užívá pozemských radostí. Arcimág Zvin – její někdejší mentor a hlava všech telepatů. Málokdo ví, že kdysi nosil jiné jméno. Svou masku nesundal tak dlouho, že se pro něj život samotný stal jen hrou. Oba již dlouho kráčí vlastní cestou, aniž by tušili, že osud je svede dohromady a navzdory vzájemným antipatiím donutí ke spolupráci. Zvinova partie je rozehrána v Thurgu, městě bílých zdí, dekadentních mágů a zdroje nesmírné moci, a vkladem nebude nic menšího než život.




Bibliografie:
  • Magnólie a démon (2013)
  • Slza pro dračího pána (2013) - novela
  • Drak bere vše (2015)
  • Marellion (2015) - sbírka povídek
  • Hry s příběhem: Zločin a trest (2011) - sbírka povídek
  • Hry s příběhem: Volání divočiny (2016) - sbírka povídek
  • Hry s příběhem:Ocel a krev (2012) - sbírka povídek
  • Žena se lvem (2016) - sbírka povídek




O autorce:
Autorka se narodila v Praze, kde vystudovala právo a historii na UK. Názorný příklad rozpolcené osobnosti. Na jedné straně snílek a fantasta, na straně druhé pragmatik a vědec. Mezi její zájmy patří fotografie, cestování a chov želv. Autorčinou románovou prvotinou se stala kniha Magnólie a démon. Která má se svou autorkou má společné zrzavé vlasy, cynický humor, řádně prořízlou pusu a spoustu příběhů z uvedeného cyklu. Více informací o autorce a jejích knihám se můžete dozvědět na jejích oficiálních stránkách.


Za vydání knihy můžeme vděčit nakladatelství Mytago, jedná se o malé žánrové nakladatelství specializující se zejména na fantastiku, hry na hrdiny a gamebooky, ze kterých také vycházejí, Jejich první publikací se stala právě hra na hrdiny Příběh impéria. Přes Asterion a asterionskou edici se pak nakladatelství dostalo až k beletrii. Spolu s nakladatelstvím je spojen internetový obchod fantasyobchod.cz, kde se kromě knih dají nalézt i předměty s fantasy tématikou.




Jak jste na tom s fantasy knihami vy?
Zaujala vás kniha o nekromantce Magnólii?



Žádné komentáře:

Okomentovat